Triggerpoint Massage

Wat zijn triggerpoints.

In mijn werk als therapeut heb ik vaak te maken met voet en/of beenklachten, heup,rug, nek en schouder klachten. Daarom ben ik een aantal scholingsmodules triggerpointmassage gaan volgen in 2015.
Veel van deze klachten vinden hun oorsprong in een verstoorde spierfunctie door bijvoorbeeld triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine contractie in de spier en is voelbaar als een zeer gevoelig knoopje in de spier. Deze zorgt voor een permanente spanning, het myof asciale pijnsyndroom.
Deze spanning wordt voortgezet in de pees en de aanhechtingspunten die op hun beurt dan weer (vaak) symptomen veroorzaken in de gerelateerde gewrichten. Deze triggerpoints kunnen jarenlang aanwezig blijven, tenzij we er iets aan doen.

Door triggerpoints kunnen onder andere onderstaande klachten ontstaan.

  • Hielspoor
  • Pijn in de onder voet
  • Pijn in tenen en hamertenen
  • Gevoelsstoornissen
  • Kramp
  • Lage rugklachten
  • Nek en schouder klachten
  • Krachtverlies in de handen

Het kan zijn dat oefeningen thuis nodig zijn om het herstel te bevorderen. Dit zijn eenvoudige oefeningen. Tevens zal met u voeding, vitamine en mineralen besproken worden die u in het herstel kunnen ondersteunen.

Inzicht.

U krijgt inzicht in uw klacht waardoor de triggerpoints mogelijk zijn ontstaan.
Bijvoorbeeld door mechanische spanning of overbelasting in spieren.
Door het veelvuldig gebruik van een mobiele telefoon in de zelfde hand, het dragen van een zware tas over steeds dezelfde schouder,
spanning door stress, verkeerde houding. Dus de persoonlijke en omgevings factoren zijn erg belangrijk om naar te kijken. Omdat ik zelf hersteld ben door triggerpoint therapie kan ik u daar prima in begeleiden.


Extra
Ik werk ook met Cross Taping dit is een huidvriendelijke therapie methode bij zenuw- en spierpijn en bewegings beperking.
Cross Tape wordt zowel bij spierproblemen, blessures van de banden en pezen, als ook bij de storing van het lymfesysteem toegepast.
Cross Taping beïnvloedt het energiesysteem. Juist de combinatie van deze behandelmethoden blijkt het meest effectief.
Vanaf mei 2019 ben ik ook met Medical Taping gaan werken in mijn praktijk inmiddels heb ik deze modules behaald.Heeft u vragen hierover neem contact met mij op /contact