Wie ben ik

De mens achter de voet.


Overwinnen
Als kind, 4 jaar oud, was ik mij al bewust van mijn voeten. Ze werden als “groot “opgemerkt door mijn omgeving en ze werden “skilatten “genoemd. Hierdoor werden mijn voeten uitvergroot en begon mij hiervoor te schamen. Ik weet nog heel goed dat de kinderen van mijn klasje ze niet mochten zien. Op school hadden we een zandbak staan, hier mochten we alleen met blote voeten in dus de schoenen en sokken moesten uit.


Mijn grote wens was om de zandbak in te kunnen gaan met mijn blote voetjes en het zand tussen mijn tenen te kunnen voelen kriebelen. Ik heb er lang over gedaan maar op een dag heb ik als kleutertje alle moed verzameld, niemand zat in de zandbak omdat het weer er niet naar was. Ik trok heel snel mijn schoentjes en sokjes uit en stak de voetjes vlug in het zand. Dat moment van geluk kan ik nog steeds terug halen. Vanaf dat moment begreep ik wat voor mij belangrijker was en had nadien geen last meer van schaamte voor mij voeten. Veel later kwamen ze heel goed van pas bij het wedstrijdzwemmen .

Ervaren
Ik heb een zoon gekregen met een klompvoet en heb zijn voetje met voetmassage weten soepel te houden tussen gips therapieën door die hij tweeëntwintig maanden lang heeft gekregen zodat zijn voetje weer een beetje recht stond en kon gaan proberen te lopen.
Tijdens het sterfbed van mijn vader heb ik zijn voeten gemasseerd, hij werd er rustiger van, dat was héél bijzonder om te doen.

In Oslo 2007 op een WK dansen heb ik een meisjes dansteam spontaan voetmassages gegeven, ook hun ouders kwamen met hun voeten even langs, geweldig om dit te ervaren.
Er zijn meerdere speciale momenten geweest tijdens het masseren, mijn handen en onderarmen stroomde vol met energie wat ik toen niet begreep. Even later heb ik veel impulsen voor deze ontwikkeling gehad dankzij de ontmoeting met inspirerende mensen.

Keerpunt
Nadat ik met iemand in gesprek raakte over mijn bijzondere ervaringen met voeten en de liefde die ik voor het massagevak had kreeg ik een zetje in de rug en besloot de MBO opleiding voetreflexologie te gaan volgen, omdat ik begreep dat je via de voeten een hoop kunt bereiken. Hier eindigde de zoektocht naar mijn essentie en ging er een andere wereld voor mij open. De aandacht voor voeten is dus nooit meer weggegaan.

Opleiding
Groeien in breedte en diepte.
Na het behalen in 2013 van mijn MBO Westerse voetreflexzone Therapie opleiding ben ik met de Praktijk Les Pieds Heureux gestart.

Start HBO opleiding.
Omdat de mensen de richting naar mijn praktijk beginnen te vinden en mijn interesse voor de Chinese geneeswijze begon te groeien ben ik in 2014 gestart met een HBO VoetreflexPlus™ opleiding met Chinese geneeskunde en de traditionele Chinese massages die ik in juni 2017 succesvol heb afgerond.


Studie Medische en Psychosociale Basiskennis.

In september 2017 ben ik gestart met de opleiding HBO Medische- en Psychosociale Basiskennis en op 27 juli 2018 ben ik hiervoor geslaagd. Hierdoor komen de therapeutische Voetreflex behandelingen vanaf oktober 2018 in aanmerking voor vergoeding via de aanvullende verzekering van diverse zorgverzekeraars.

.

Afgestudeerd 20 maart 2020 Mastertraining OncoReflex®-Oncologie-Reflexologie (klik op de foto hieronder om een therapeut bij u in de buurt te vinden)


De disciplines in de Praktijk van Les Pieds Heureux worden verder uitgebreid met OncoReflex®. Deze behandelingen zijn bedoeld voor
Cliënten die tijdens de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties ondersteuning vinden bij deze therapie.

Maar ook nadat ze klaar zijn met de reguliere behandelingen zijn er nog veel klachten waarvoor ze hulp zoeken. De Master Training die ik heb gevolgd is bedoeld om mensen met kanker goed en op een verantwoorde wijze te behandelen en te begeleiden.

Kanker is geen contra-indicatie voor massage, zolang het maar wordt gegeven door een therapeut die op de hoogte is van de medisch reguliere en de natuurgeneeskundige aspecten van de ziekte. Die de behandelingen, de bijwerkingen alsmede de voetreflexmassagetechnieken beheerst en bovendien kan omgaan met de emotionele aspecten van deze ziekte.

Verder studeren in 2020.
Ik volg een Acupunctuur opleiding en zit in het derde jaar en studeer dit jaar af.