Chi - Reiki - Chakra

Uw energie.Chi, Reiki, en uw eigen energie is allemaal het zelfde. Ik ga u uitleggen wat mijn eigen ervaringen hierover zijn. Het heeft mij veel licht op het leven laten schijnen.

In het eerste jaar van mijn opleiding in 2014 hadden wij het vak gelukskunde en kregen wij de opdracht om thuis een onderzoekje te doen met rijst in potjes, en om de dag hiervan een foto te maken. Ik ben blanco in deze opdracht gestapt en heb de opdracht uitgevoerd. (ik was de enige van mijn klas die deze opdracht heeft uitgevoerd)

Tot mijn grote verbazing bleek de rijst in de potjes, die ik elke dag 3 keer moest vastpakken met een bepaalde gedachte, emotie te veranderen van structuur. De potjes kregen de omschrijving volgens mijn opdracht haat, liefde en negeer.

Het potje rijst met liefde bleef prachtig wit, het potje met haat ging uiteindelijk schimmelen, het potje negeer verschrompelde helemaal en werd donker van kleur.
Met de emotie haat had ik veel moeite en uiteindelijk heb ik een onverteerbaar incident gebruikt (2014) in India aangericht door mannen tegen jonge vrouwen. En verhip het potje haat begon te veranderen van structuur de rijst begon bovenop te schimmelen nadat ik dit gevoel, en de bijbehorende emotie kon oproepen.

Dit fenomeen heeft mij veel inzicht gegeven. Ik begrijp dat energie overal zit, je kunt het voelen buiten en in jezelf.
Ik heb in dit verhaal al vele mensen meegenomen en van het denken naar het voelen gekregen.

Zelf ben ik bekend met HSP (hoog sensitief) en door dit onderzoek viel er veel informatie op zijn plek. Als je energie gaat begrijpen valt alles op zijn plaats.
In mijn praktijk help ik mensen hierbij om eventuele blokkades te doorbreken want dit kun je allemaal zelf, met een klein beetje hulp van buitenaf.


Het is ook mogelijk om je eigen chakra's (dit zijn energiewielen die energie opnemen en doorgeven en die langs de wervelkolom lopen )waar te nemen, je eigen energie wielen. Ik kan het je laten zien hoe ze bij je draaien.
Via de voeten kan ik deze chakra's masseren om blokkades te behandelen.

Er bestaat dus universele energie (kwantumfysica) die je kunt inzetten voor vele doeleinden, in de vorm van positiviteit en negativiteit dat is mij wel duidelijk.
Gedachten, kleuren, geluiden, emotie, woorden, nonverbale communicatie, de mensen om je heen, je huis, getallen etc. het is allemaal voelbaar het is allemaal energie maar als je er last van hebt is meestal de vraag hoe je hiermee kunt omgaan.

Het is hiervan bewust worden en de balans te behouden! En na deze bewustwording er zelf mee aan de slag te gaan.
Ik heb meerdere mensen hierin begeleid en zetten zelf nu de stappen in hun leven. Prachtig om te zien.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten wees dan vrij om langs te komen ik help je graag en kan er veel over vertellen uit eigen ervaring. Inmiddels kan ik er een boek over schrijven haha. Ik werk het liefst in mijn praktijk, een op een om het "veld" zuiver te houden vandaar dat ik geen workshops geef.


Voeding & Supplement Kurkuma (Curcumine), Zwarte Peper (Bioperine)

In de keuken bij Les Pieds Heureux

Voordat ik begin wil ik mijn moeder bedanken van 87 jaar dat zij de liefde voor het bereiden van voeding aan mij heeft doorgegeven. Tot op hoge leeftijd heeft mijn moeder plezier om voor haar alleen, een "prakje" zoals ze dit zegt, te bereiden. Met regelmaat stuurt ze een foto toe via WhatsApp om haar kleurrijke bord met eten te laten zien. "Dit heb ik klaargemaakt", zegt ze vol trots.

Ik werk graag in de keuken om een lekkere voedzame maaltijd te bereiden voor mijn gezin, familie of vrienden. Mijn gezin is het testpanel hahah.
Internet heb ik niet nodig om een keuze te maken wat ik moet gaan eten. Tijdens het boodschappen doen laat ik mijn ogen over de groente afdeling gaan en daar maak ik de keuze.
Ik werk bij het bereiden van de maaltijd meestal met verse kruiden en daarover gaat deze blog. Ze zijn niet alleen smaakvol maar hebben ook een belangrijke functie.
In mijn gerechten gebruik ik vaak Kurkuma en Zwarte peper die ik met een vijzel klein maak en aan mijn gerechten toevoeg. Het is niet alleen lekker maar ook gezond.

Zwarte peper is een belangrijk ingrediënt , het kruid versterkt de spijsvertering , het verhoogt de thermogene activiteit in het lichaam, dat wil zeggen dat het spijsverteringsvuur wordt verhoogt waardoor de voedingsstoffen snel en efficiënt worden opgenomen in het lichaam en kurkuma invloed uitoefend op ontstekingsprocessen . Het zorgt dat de ontsteking niet van cel naar cel wordt overgebracht. Het kan dus invloed uitoefenen op reumatoïde artritis en artrose tevens kan het ook een positieve invloed hebben op alzheimer en het verminderen van zenuwafwijkingen en nog veel meer.

Tevens zorgt kurkuma voor een gezonde leverfunctie en die is op de dag van vandaag flink belast om giftige stoffen onschadelijk te maken.

Kort samen gevat de Zwarte peper versterkt de opname van de Kurkuma.


Het is altijd mogelijk om de bovengenoemde stoffen via een supplement in te nemen. Via mijn praktijk is het mogelijk om Voedingssupplementen te verkrijgen van Pro-Vital.

Pro-Vital die al 60 jaar ervaring heeft in de ontwikkeling van hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen heeft dit goed begrepen en heeft in december 2016 de Curcumin formule bedacht en gemaakt. Heeft u interesse dan kunt u contact met mij opnemen via deze link /contact

https://pro-vital.nl/assortiment/curcumin-formule/


Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/

Bron: https://www.orthokennis.nl/nutrienten/curcumine

Bron: Pro-Vital https://pro-vital.nl/assortiment/curcumin-formule/Voetreflex & Wetenschap
VRAAG:

Ik wil graag een vraag beantwoorden die ik wel eens in mijn praktijk gesteld krijg.

Is een gewone voetmassage het zelfde als voetreflexologie?

Het antwoord is nee.

Onderzoek:

Er is onderzoek hier naar gedaan, een groep mensen werden opgedeeld in twee groepen. De ene groep kreeg een placebo behandeling (gewone voetmassage) en de andere groep kreeg een voetreflex behandeling (acupressuur).

De conclusie was als volgt. Zowel in de echte als in de placebo groep werd de behandeling ervaren als ontspannend. Echter, de lichamelijke effecten van de reflexologie behandeling waren overduidelijk sterker dan die van de placebo behandeling. De klachten waren minder, zelfs tot op 2 maanden na de behandelingen. De kans dat deze uitslag toevallig is, is minder dan 1 procent. Opvallend aan deze resultaten is dat de placebo groep wel ervaren werd als ontspannend, maar duidelijk minder effect had op het lichaam. Een voetmassage lijkt dus wel degelijk anders te zijn dan een professionele voetreflexologie behandeling. Het is dus belangrijk dat een reflexoloog goed weet wat hij doet om werkelijk effect te hebben op het lichaam.

Verminderd pijn.
Onderzoekers van de Universiteit van Portsmouth hebben aangetoond dat mensen ongeveer 40% minder pijn voelden en in staat waren om pijn ongeveer 45% langer te doorstaan, als ze behandeld werden met voetreflexologie bij wijze van pijnbestrijding. Dit is de eerste placebo-gecontroleerde wetenschappelijke studie naar het effect bij acute pijn. In principe kan reflexologie op ieder lichaamsdeel toegepast worden, maar in deze studie werd – zoals meestal het geval is – voetreflexologie toegepast.
Promovenda, Dr Carol Samuel, die zelf reflexologe is, is van mening dat reflexologie net zo werkt als acupunctuur. Voetreflexologie werkt in op de hersenen en scheidt stoffen af die pijn verminderen. Deze resultaten zijn gepubliceerd in de JCTCP, (journal of complementary Therapies in Clinical Practice)

Bron:http://www.reflexologisch.nl/wetenschap
Bron: https://reflexology-usa.org/reflexology-research/
Bron: http://www.reflexologyresearch.net/PMSResearchCover.shtml
Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28176423
Bron: Oleson, T., Flocco, W., 1993, Randomized controlled study of premenstrual symptoms treated with ear, hand and foot reflexology, The American College of Obtretricians and Gynecologists, Vol. 82, NO. 6, December 1993.

De effecten die in mijn praktijk uit de behandelingen voortkomen zijn bemoedigend. Het is een effectieve methode.


Om nog een verdere verdieping in mijn vak te krijgen start ik In april 2019 een volgende opleiding Voetreflexologie bij kankerpatiënten. (Mastertraining, Oncoreflex).

Heb je na dit gelezen te hebben vragen hierover, stel ze gerust via /contact


Mijn therapeutische behandelingen worden door veel zorgverzekeraars via de aanvullende verzekering volledig vergoed en vallen niet onder uw eigen bijdragen.